Į rinkinio paletę įeina pagrindiniai, kasdien naudojami maisto produktai: 58 produktai (dalis jų mišiniuose) + glitimas.
- Prieš atliekant rinkinio tyrimą nebūtina specialiai pasiruošti – galima valgyti, gerti, vartoti medikamentus. Tyrimo rezultatams tai įtakos neturi.
- Kiekvienas pacientas gauna indvidualų atsakymą, su rezultatais pateikiamos rekomendacijos apie maisto produktus.
- Kiekvienas netoleruotinas maisto produktas įvertinamas pagal tris lygius: silpnai, vidutiniškai ir stipriai.
- Tyrimas atliekamas iš kapiliarinio (piršto) arba veninio kraujo.
- Tyrimas atliekamas kasdien, atsakymas pateikiamas per 3 darbo dienas.
- Tinka vaikams nuo 2 m. amžiaus.
Food Detective nustato reakciją šioms produktų grupėms:
Daržovės
Bulvės, brokoliai, kopūstai, morkos, salierai, porai, agurkai, pomidorai, paprika, mišinys (raudonoji, žalioji, geltonoji)
Riešutai
Anakardžių riešutai, braziliniai riešutai, migdolai, žemės riešutai, graikiniai riešutai, kakavos pupelės, sojų pupelės, ankštiniai, mišinys (žirniai, lęšiai, šparaginės pupelės)
Grūdai
Avižos, kviečiai, ryžiai, kietieji kviečiai, kukurūzai, rugiai, gliutenas
Vaisiai
Obuoliai, juodieji serbentai, greifrutai, melionas ir arbūzas, alyvuogės, apelsinai ir citrinos, braškės
Žuvis ir jūros gerybės
Gėlavandenės žuvys, mišinys (lašiša, upėtakis), kiaukutiniai, mišinys (krevetės, didžiosios krevetės, omarai, krabai, midijos), baltoji žuvis, mišinys (Atlanto menkė, juodadėmė menkė, plekšnė), tunas
Mėsa
Aviena, jautiena, kiauliena, vištiena
Kiti
Kiaušinis (visas), karvės pienas, česnakai, imbieras, grybai, arbata, mielės
*Prieš ženkliai keičiant mitybą rekomenduojama pasitarti su savo gydytoju, dietologu arba mitybos specialistu.