fbpx

+370 6 853 98 01

-->

CYTOLISA 176 produktų

Cytolisa maisto netoleravimo tyrimas atliekamas iš kraujo mėginio, nustato organizmo įsijautrinimą 176 maisto produktų ir priedų

  • Prieš atliekant tyrimą nebūtina specialiai pasiruošti – galima valgyti, gerti, vartoti medikamentus. Tyrimo rezultatams tai įtakos neturi.
  • Kiekvienas pacientas gauna indvidualų atsakymą: pagal nustatytą netoleruojamų produktų kiekį programa automatiškai pateikia 8 dienų rotacinės dietos rekomendacijas, t.y., naudotinų produktų sąrašą, kurį galima derinti savo nuožiūra, neribojant kalorijų kiekio. Tai naujausios rekomendacijos, kadangi vien iš tyrimo rezultato negalima sudaryti dietos. Priešingai, maistas kasdien turi būti rotuojamas ir valgomas kuo įvairesnis.
  • Kiekvienas netoleruotinas maisto produktas įvertinamas procentine išraiška (%). Kuo % didesnis, tuo rečiau rekomenduojama vartoti maisto produktą, arba kuriam laikui jo išvis atsisakyti.
  • Tyrimas atliekamas iš veninio kraujo.
  • Tyrimas atliekamas Vokietijoje, SYNLAB laboratorijoje.
  • Atsakymas pateikiamas per 10 darbo dienų, lietuvių, rusų arba anglų kalba pasirinktinai.

CYTOLISA 176 nustato reakciją šioms produktų grupėms:

Daržovės

Morka, runkelis, pomidoras, cikorija, konservuoti kukurūzai, gražgarstė, artišokas, pankolis, poras, paprika, cukinija, „Iceberg“ salota, salota, špinatai, baklažanas, agurkas, saliero stiebas, svogūnas, salotinė trūkažolė, itališka cikorija (raudonoji), pekino kopūstas, ropė, raudongūžis kopūstas, moliūgas, petražolės šaknis, valgomoji gelteklė, saldžiosios bulvės, kalafijoras, garbanotasis kopūstas, „Romanesco“ kopūstas, baltagūžis kopūstas, bulvė, ridikas, saliero šaknis, bulvinė saulėgrąža (Topinambas), brokolis, kaliaropė, briuselio kopūstas, savojos kopūstas, pastarnokas, kukurūzai, burokėlis, šparagas


Žuvis ir jūros gerybės

Upėtakis, lašiša, menkė, moliuskai, tunas, krevetės, sardinės, kalmaras, silkė, skumbrė, plekšnė


Prieskoniai

Bazilikas, imbieras, kajeno pipirai, krienai, kalendra, šalavijas, anyžius, vanilė, krapas, pipirmėtė, raudonėlis, juodasis pipiras, laiškinis česnakas, cinamonas, meškinis česnakas, česnakas, petražolė, kmynai, rozmarinas, čiobrelis, saldžioji ceratonija


Vaisiai

Avokadas, abrikosas, raudonasis serbentas, datulė, mandarinas, apelsinas, citrina, greipfrutas, slyva, citrina, ananasas, obuolys, kriaušė, bananas, braškė, vyšnia, mango, papaja, arbūzas, melionas, avietė, kivi, persikas, vynuogė


Riešutai

Žemės riešutai, makadamijos riešutai, pistacijos, lazdyno riešutai, migdolai, graikiniai riešutai, anakardžiai, kokoso riešutas, kastainis


Ankštiniai

Žalieji žirneliai, avinžirniai, žirniai (ankštyse), šparaginės pupelės, lubinas, sojos pupelės, pupos (didžiosios), saldžiavaisis pupmedis (E410), daržinės pupelės, spindulinė pupuolė, lęšiais


Mėsos produktai

Jautiena, kiauliena, vištiena, antiena, aviena, šerniena, kalakutiena, elniena, strutiena


Pieno produktai

Camembert sūris, Gruyere sūris, varškės sūris, ožkos sūris, Appenzel sūris („Šveicariškas“ fermentinis sūris), Mocarela sūris, Tilsiter sūris, Gouda sūris („Šveicariškas“ fermentinis), Permezano sūris, sūrio produktai, varškė, karvės pienas, kumelės pienas (kumisas), ožkos pienas, grietinėlė, jogurtas


Grūdai

Neprinokus džiovinta spelta, spelta, Kamut kviečiai, rugiai, digmynų aliejus, aguonos, sezamas, burnotis, vienagrūdžiai kviečiai, avižos, kvinoja, kviečiai, moliūgo sėklos, saulėgrąžos, grikiai, miežiai, soros, ryžiai, laukiniai ryžiai, linų sėklos, garstyčios


Įvairūs

Kava, medus, kakavos pupelės, alaus mielės, Aspergilus niger grybelis, grybai, kepimo mielės, kiaušinio trynys, kiaušinio baltymas, alyvuogės

Jei tyrimas parodė teigiamą reakciją kuriems nors produktams, eliminuoti juos iš savo mitybos* galite ženkliai pagerinti savo savijautą. Patarimų, kaip keisti netoleruojamus maisto produktus, gausite atlikę maisto netoleravimo tyrimą.

Prieš ženkliai keičiant mitybą rekomenduojama pasitarti su savo gydytoju, dietologu arba mitybos specialistu.

SYNLAB Lietuva UAB | Tel. +37068539801 | El.p. LT.info@synlab.com

 

 

Mūsų interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Slapukai padeda užtikrinti tinkamą tinklapio veikimą bei jo tobulinimą. Paspaudę „sutinku“ Jūs sutinkate su slapukų įdiegimu ir naudojimu. Savo sutikimą galėsite atšaukti bet kuriuo metu, pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos - privatumo politikoje.